’So that one may walk in peace.’
                         – Imi Lichtenfeld

Eigenwaarde vergroten, steviger in de schoenen staan, grenzen aangeven en bovenal situaties inschatten en veiligheid vergroten: dit staat centraal in de Krav Maga Kids lessen van Safe&Strong. We leren spelenderwijs hoe de kinderen van 8 tot 12 jaar zich kunnen bevrijden uit de meest voorkomende aanvallen. Krav Maga, het Israëlische zelfverdedigingssysteem, helpt kinderen om hun veiligheid te vergroten, terwijl ze tegelijkertijd hun conditie verbeteren.

In het onderstaande filmpje ziet u hoe kinderen Krav Maga beoefenen tijdens het jaarlijkse Krav Maga Championship:

De lessen

We oefenen tijdens de Kids lessen spelenderwijs hoe ze situaties kunnen inschatten en hun veiligheid te vergroten. Stel, er breekt brand uit, er is een opstootje op het schoolplein of er loopt een kinderlokker rond: door te oefenen met onverwachte situaties leert het kind reageren op zijn omgeving en welke acties hem of haar in veiligheid brengen. De focus ligt bij de Kids op ruimte zoeken en wegkomen.

Safe&Strong richt zich op:

  • Alle kinderen: iedereen krijgt de ruimte om zichzelf te zijn binnen de lessen.
  • Plezier hebben: spelenderwijs leren we de kinderen zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en veiligheid te vergroten.
  • Bewustwording bij zowel kinderen als hun ouders.
  • Concrete acties: wat moet in welke situaties gezegd worden, welke nummers zou het kind uit zijn hoofd moeten kennen en hoe kan het kind zichzelf en anderen in veiligheid brengen.

Na een jaar de lessen hebben gevolgd, kunnen de kinderen deelnemen aan het examen om het volgende niveau in het Krav Maga systeem te bereiken.

Donderdag

16.30 – 17.15 uur

Bij basisschool de Zuidster, Zwolle zuid.

 

Per 1 maart:

Tichelmeesterlaan 45, Zwolle

 

Voor scholen en instanties verzorgt Safe&Strong eveneens Krav Maga trainingen voor Kiddies en Kids. Voor meer informatie over de lessen en de begeleiding, neem vrijblijvend contact op met Maaike:

info@safeandstrong.nl

Ook kinderen tussen de 5 en 7 kunnen terecht bij Safe&Strong. Kijk hier!